Lifelike Lyofilizovaný černý rybíz 50g

Kód: 3224
Neohodnoceno
Značka: Lifelike
63 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co je lyofilizované ovoce? 

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Výhody lyofilizovaného ovoce: 

  • zachování chutí
  • zachování vůně
  • zachování přírodní přirozené barvy
  • zachování struktury
  • zachování nutričních hodnot a vitamínů
  • zachování živin a minerálů
  • zachování energetické hodnoty
  • neplatíte hmotnost vody
  • 90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
  • dlouhá trvanlivost při správném skladování

Proces lyofilizace: 

  • předčištění a kontrola kvality
  • rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu – při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu.
  • první pomalé sušení ve vakuu – odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy.
  • druhé sušení – postupné zvyšování teploty a snižování vakua.
  • výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.

Historie lyofilizace: 

  • objevena za II. světové války
  • vyvinuta jako technika uchování, která umožnila stabilitu a životaschopnost bez potřeby chladu.
  • poprvé využito v medicíně k uchování krevního séra.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o. Registrovat